CO WIEMY O DROŻDŻACH? GENOMIKA - FIZJOLOGIA - ZASTOSOWANIE
Cena
Różnica ceny dla wariantu
Cena podstawowa brutto:
20,00 zł
Kwota podatku:
AUTOR: ROBAK MAŁGORZATA POD RED.
OPIS
W ocenie recenzentów monografia jest bardzo wartościowa i unikatowa wśród podobnych pozycji prezentowanych przez wydawnictwa naukowe w Polsce. Jest napisana przez nauczycieli akademickich znakomicie znających tematykę, legitymujących się bogatym dorobkiem naukowym. Jest to pozycja kompletna, zawiera zarówno zagadnienia podstawowe i aktualną systematykę, jak i bardzo dobrze przygotowaną charakterystykę genomów omawianych znanych oraz mniej znanych gatunków drożdży.
Większość informacji zawartych w monografii ma źródła nie tylko pochodzące z literatury naukowej (ponad 530 pozycji), ale również zweryfikowane w licznych bioinformatycznych bazach danych poświęconych drożdżom. Z przekonaniem polecamy tę pozycję jako ciekawą lekturę dla studentów biotechnologii, biologii, technologii żywności oraz osób zainteresowanych problematyką mikroorganizmów związanych z nami od tysięcy lat.
Większość informacji zawartych w monografii ma źródła nie tylko pochodzące z literatury naukowej (ponad 530 pozycji), ale również zweryfikowane w licznych bioinformatycznych bazach danych poświęconych drożdżom. Z przekonaniem polecamy tę pozycję jako ciekawą lekturę dla studentów biotechnologii, biologii, technologii żywności oraz osób zainteresowanych problematyką mikroorganizmów związanych z nami od tysięcy lat.
SPIS TREŚCI |
ISBN
978-93-7717-275-9
ROK WYDANIA
2017
LICZBA STRON
128
FORMAT
B5
OPRAWA
MIĘKKA