WYBRANE ZAGADNIENIA Z TOKSYKOLOGII ŻYWNOŚCI

Cena
20,00 zł
OPIS

Podręcznik ten stanowi niezastąpione źródło wiedzy zarówno praktycznej, jak i teoretycznej. Jego wszechstronna, dobrze usystematyzowana treść pozwala czytelnikowi zapoznać się z zagadnieniami z toksykologii żywności oraz aktualnym ustawodawstwem krajowym i europejskim. W podręczniku omówiono toksyczne substancje występujące naturalnie w produktach spożywczych i powstające w czasie przetwarzania oraz przechowywania żywności. Przedstawiono także wybrane zagadnienia z ekotoksykologii. Przejrzysta i zarazem przystępna forma na pewno zostanie doceniona przez studentów oraz osoby mające na co dzień styczność z oceną jakości wód.

ikona pdf SPIS TREŚCI

ROK WYDANIA
2012
LICZBA STRON 258
FORMAT
B5
OPRAWA
MIĘKKA
ISBN 978-83-7717-087-8
eeeeeeeeee 

Wydawnictwo
Uniwersytetu Przyrodniczego
we Wrocławiu

ul. Sopocka 23, 50–344 Wrocław
tel./faks +48 71 328 12 77
e-mail: wydawnictwo@upwr.edu.pl

 

logouwp