MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO

Cena
30,00 zł
AUTOR: MOLENDA JERZY
OPIS

Podręcznik składa się z dwóch części, które są w stosunku do siebie komplementarne – w pierwszej omówiono biologię drobnoustrojów bytujących w środowisku żywności, wpływ czynników zewnętrznych na ich procesy życiowe, rozważono kwestię roli drobnoustrojów chorobotwórczych występujących w produktach spożywczych oraz opisano procedury i systemy wykorzystywane w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności. W części drugiej zawarto charakterystykę mikrobiologicznych zanieczyszczeń surowców zwierzęcych i związanych z tym zagrożeń występujących w poszczególnych rodzajach żywności. Niniejsza publikacja pełni funkcję podręcznika akademickiego dla studentów kierunków medycyna weterynaryjna, zootechnika, nauka o żywności i in-nych, poza tym zainteresuje wszystkich, którzy pracują w sektorze żywności i żywienia.

ikona pdf SPIS TREŚCI

ROK WYDANIA
2010
LICZBA STRON 340
FORMAT
B5
OPRAWA
MIĘKKA
ISBN 978-83-7717-023-6
eeeeeeeeee 

Wydawnictwo
Uniwersytetu Przyrodniczego
we Wrocławiu

ul. Sopocka 23, 50–344 Wrocław
tel./faks +48 71 328 12 77
e-mail: wydawnictwo@upwr.edu.pl

 

logouwp